Alimentele pe care nutriționiștii recomandă să nu le pui niciodată pe ușa frigiderului

Ionescu Stefan
3 Citit minim
Șase tipuri de alimente pe care să NU le pui niciodată pe ușa frigiderului, potrivit nutriționiștilor

Există anumite produse alimentare pe care nu trebuie să le depozitezi niciodată pe rafturile din ușa frigiderului. Specialiștii în nutriție oferă explicații referitoare la acest aspect, evidențiind modul în care pot fi afectate alimentele. Deși frigiderele sunt electrocasnice extrem de utile, dotate cu funcții diverse, există și reguli nescrise privind modul de depozitare a alimentelor pe rafturi sau în compartimentul de congelare.

Mulți oameni preferă să păstreze laptele și ouăle pe ușa frigiderului, însă, conform nutriționiștilor, această practică nu este recomandată. Nutriționista Kathleen Benson afirmă că de fiecare dată când se deschide ușa, aerul cald pătrunde în interior, afectând în special rafturile din ușă. Fluxul constant de aer poate determina alterarea mai rapidă a alimentelor.

„De fiecare dată când deschizi frigiderul, aerul cald pătrunde în interior, iar rafturile din ușă sunt primele afectate. Repetatele cicluri de încălzire și răcire pot face ca untul să se înmoaie și să se întărească frecvent, accelerând evoluția sa și râncezirea”, explică nutriționista Kathleen Benson.

Produse alimentare sensibile la fluctuațiile de temperatură

Cele șase tipuri de alimente care nu trebuie așezate pe ușa frigiderului sunt: laptele, ouăle, carnea crudă, peștele, brânzeturile moi și resturile alimentare. Variatiile de temperatură pot accelera atât alterarea, cât și râncezirea acestor produse. De asemenea, Jecca Chantilly, expertă în gastronomie și creator de rețete, afirmă că unele alimente sunt extrem de sensibile la schimbările de temperatură.

„Aceste produse sunt foarte sensibile la variațiile de temperatură și se pot deteriora mult mai rapid. Laptele, ouăle și lactatele trebuie depozitate în sectorul de jos al frigiderului, care de obicei are cea mai scăzută temperatură. Această zonă menține o temperatură constantă, fiind ideală pentru alimentele vulnerabile”, afirmă Jecca Chantilly, conform IFL Science.

De asemenea, ea menționează că resturile de mâncare trebuie puse pe raftul superior. Motivul este unul simplu: acesta reprezintă cel mai sigur loc pentru a preveni contaminarea cu lichide sau ingrediente care pot curge de deasupra.

Există însă anumite alimente care pot fi depozitate pe ușa frigiderului, precum sosurile diverse, băuturile îmbuteliate, borcanele cu murături sau gemuri. Este recomandat să se evite plasarea recipientelor mici din sticlă, pentru a preveni spargerea sau căderea acestora în timpul deschiderii frigiderului.

Recomandarea specialistului:

STUDIU. Impactul orei de consum a micului dejun asupra stării de sănătate

Regimul optim pentru pancreas și ficat. Când să fie consumate cele mai sănătoase alimente

Băutura recomandată de cei mai importanți medici împotriva răcelii, iarna. Nu este ceaiul sau sucul de fructe

Semnificația numerelor de pe rotița din interiorul frigiderului. Acestea nu indică gradele

Specialiștii avertizează. Dispozitivele care nu trebuie conectate la prelungitoare

TOP 10 electrocasnice care consumă cel mai mult energie în apartament. Costurile lunare pentru fiecare aparat electrocasnic

Sursă foto: Shutterstock – imagine ilustrativă

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *