Compot gutui rezistent iarna – Secretul gospodinelor pricepute

Ionescu Stefan
2 Citit minim
Cum prepari compot de gutui, rezistent și ideal pentru păstrarea pe timp de iarnă. Secretul pe care puține gospodine îl cunosc

Toamna este perioada ideală pentru a realiza compoturi gustoase din fructe proaspete. Compoturile sunt o modalitate excelentă de a conserva aromele și gusturile, dar este esential să respecti anumite tehnici, cunoscute de putine gospodine.

Gutuii, cu aroma lor intensă și memorabilă, sunt o opţiune ideală ce caracterizează toamna. Rezistent și perfect pentru păstrarea pe timp de iarnă, compotul din gutui își intensifică caracterul prin procesul de fierbere, devenind o gustare minunată în orice moment al zilei. Pentru a pregăti compotul ai nevoie de aproximativ un kilogram de gutui, 250 de grame de zahăr, un baton sau două de scorțișoară și o lingură de pudră de scorțișoară.

După ce au fost spălate și curățate de zonele întunecate, gutuile se taie fără a îndepărta coaja. Datorită pectinei din coajă, gustul va fi mult mai intens și mai delicios. După care, bucățile se așează în borcane, se toarnă un sirop realizat din zahăr combinat cu un litru de apă fiert la foc mic. În timp ce siropul fierbe, se adaugă și scorțișoara. Când siropul este fierbinte, este turnat peste gutui. Borcanele se închid ermetic. Sunt lăsate să se răcească.

Trucuri pentru un compot reușit

Primul pas este alegerea fructelor. Fructele trebuie fie coapte optima. Cele prea coapte se vor destrăma în timpul procesului de fierbere, iar cele necoapte vor avea o consistenţă tare și un gust acru. În loc de zahăr rafinat, poți alege zahăr brun, miere sau sirop de arțar. Condimentele adaugă un plus de savoare. Scorţișoara, cuișoarele, anasonul stelat, vanilia sau ghimbirul pot transforma un compot obişnuit într-un adevărat deliciu.Fructele se fierb la foc mic, pâna când sunt moi, fără a se destrăma.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *