Sănătate
Cum afectează drobul de miel organismul? Sfaturi de la Mihaela Bilic
Drobul de miel este o delicatesă tradițională de Paște, dar care ridică și întrebări legate de impactul său asupra sănătății. Nutriționista Mihaela Bilic oferă informații despre componentele sale și cum poate fi consumată responsabil.
„Câteva felii de drob alături de o porție abundentă de legume constituie o gustare excelentă, recomandată chiar şi în cadrul unui regim de slăbire”, a afirmat Mihaela Bilic.
Drobul este preparat din organe precum ficat, creier, inimă, rinichi, pipote sau limbă. Aceste ingrediente, deși considerate uneori inferioare, sunt bogate în nutrienți.
„Ficatul și creierul conțin o cantitate ridicată de colesterol. Rinichii pot conține urme de substanțe toxice sau reziduuri medicamentoase”, explică nutriționista.
„Consumul excesiv de ficat nu este recomandat din cauza nivelului ridicat de colesterol și a posibilității acumulării de vitamina A în exces, care poate conduce la probleme hepatice. Femeile însărcinate ar trebui să consume ficat cu precauție, maxim o dată pe săptămână”, avertizează Mihaela Bilic.

Un alt element important pe care nutriționistul îl pune în evidență este conținutul ridicat de colesterol al creierului și riscul de gută asociat cu consumul său.
Mihaela Bilic subliniază importanța unui consum echilibrat, recomandând combinația cu salate sau legume pentru o masă completă, care nu afectează sănătatea.


