Un cunoscut jurat de la MasterChef România a împărtășit o rețetă specială pentru ouă umplute, inspirată din amintirile copilăriei.
Sorin Bontea a publicat online trei variante de ouă umplute, adaptate gusturilor moderne.
GALERIE FOTO Imagine 1 din 3
„Masa de sărbători este asociată cu… ouă umplute! Și ouăle umplute, cu… copilăria! Mama făcea întotdeauna ouă umplute de sărbători, iar eu simt o poftă irezistibilă când le amintesc. Toată lumea le iubește, de la cei mici la cei mari, așa că am decis să vă prezint câteva modalități de a prepară ouă umplute”, a scris Sorin Bontea.
Ingrediente ouă umplute cu ton
9 ouă fierte
Ton
1 lingură cremă de hrean
200 g cremă de brânză
Piper și sare
Ingrediente ouă umplute cu pate
9 ouă fierte
Pate
50 g unt
200 g cremă de brânză
Piper și sare
Ingrediente ouă umplute cu somon
9 ouă fierte
Somon afumat
3 linguri chives
200 g cremă de brânză
Indiferent de umplutură, ouăle se fierb 7 minute și se taie pe jumătate. Gălbenușurile se separă pentru fiecare umplutură. Ingredientele se amestecă și se bat ușor până la omogenizare. Ouăle se umplu și se decorează după preferință.