Preparatul de Paște recomandat de Mihaela Bilic – o rețetă obligatorie!

Nistor Florin
3 Citit minim
Ce preparat nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște! Mihaela Bilic îl recomandă, spune că l-ar mânca mereu

Preparatele tradiționale de miel, ouă roșii, cozonac și pască sunt ingrediente esențiale pe masa de Paște. Dintre acestea, o specialistă recomandă pasca cu brânză dulce: „Este un produs echilibrat nutrițional, combinația dintre cozonac și brânză clasificându-l mai degrabă în categoria produselor de panificație decât a cofetăriei”, a declarat medicul în lucrarea sa „Sănătatea are gust”.

Specialista a abordat subiectul pascăi și într-o emisiune anterioară. „Pasca îmi place foarte mult. Aș mânca pască oricând. Iubesc produsele lactate, iar brânza, combinată cu aluatul de cozonac, e o combinație delicioasă. Atenție! Acum, pasca începe să semene din ce în ce mai mult cu o tartă…”

Pentru mine, pasca ideală are jumătate din înălțime reprezentată de aluatul de cozonac, iar stratul de brânză să aibă o grosime de 2-3 degete. În prezent, însă, observ că pasca devine tot mai mult o tartă plină de brânză și cu un blat tot mai dulce. Un bun cofetar sau patiser trebuie să creeze produse care să nu fie excesiv de dulci.

În final, dacă se adaugă mult zahăr, oamenii vor consuma produsul, dar este important să se simtă aroma fructelor, a făinii și a brânzei. Un produs excesiv de dulce va fi considerat nepotrivit.

Rețetă de pască tradițională

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 150 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • un cub de drojdie
  • 200 ml ulei
  • două gălbenușuri
  • un praf de sare
  • esențe după gust

Pentru umplutură:

  • 1 kg brânză de vaci
  • 150 g stafide
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 60 g unt
  • 3-4 linguri griș
  • coajă rasă de lămâie

Pentru uns:

  • un ou

Mod de preparare

Pentru aluat, se dizolvă drojdia în 50 ml lapte călduț cu o lingură de zahăr și 3-4 linguri de făină. Zahărul se dizolvă în laptele rămas, iar gălbenușurile se amestecă bine cu sarea. După ce maiaua a crescut, se adaugă restul ingredientelor peste făină, iar uleiul se adaugă la final. Se frământă și se lasă la dospit o oră. Pentru umplutură, se amestecă ouăle cu zahărul, untul, brânza, stafidele, grișul și coaja de lămâie.

Din aluat se modeleaza o cruce, iar restul aluatului se intinde si se transfera in tava. Se pune umplutura deasupra, iar crucea din aluat se aseaza deasupra. Se unge cu ou batut si se coace.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *