Compania Carmolimp revolutionează experiența de vacanță la munte. Pentru cei care doresc să elimine grija alegerii alimentelor în timpul sejurului, din anul următor va fi posibilă comandarea de mâncare la locker pentru întreg weekend-ul.
Primul spațiu de tip locker cu control al temperaturii, unde se pot comanda ciorbă sau sarmale la punga este Bran, conform informațiilor transmise de companie în urma solicitării Economica.net.
De ce la Bran? Valentin Șoneriu, directorul general al Carmolimp, menționează că localitatea este aproape de Brașov și că o mare parte din comenzile proveneau deja din această zonă.
În plus, turiștii care închiriază cabane aici vor avea și beneficii suplimentare.
„Branul este o destinație frecventată de numeroși vizitatori care închiriază cabane cu toate facilitățile, ceea ce reprezintă un avantaj pentru tipul nostru de business. Este foarte simplu pentru acești turiști să comande de acasă, urmând să primească mâncarea la locker, pentru un weekend complet, și astfel să-și optimizeze timpul pentru alte activități mai potrivite vacanței”, a explicat pentru Economica.net, Valentin Șoneriu.
Având în vedere extinderea comunei, compania va instala un punct de ridicare centralizat pentru a reduce costurile.
„Suntem convinși că mulți dintre clienții noștri din sectorul pensiunilor vor prefera această variantă, fiind mult mai comod decât să ridice produsele din Brașov”, adaugă Șoneriu.
Dezvoltare în retailuri
Valentin Șoneriu menționează că are deja contracte în sectorul horeca, precum și cu clienți pentru consum colectiv. În plus, sunt în discuții avansate pentru extinderea colaborărilor din retail, pentru livrări de mâncare caldă în rețelele mari de supermarketuri, inclusiv în cadrul lanțurilor de magazine (IKA-nr.).
„Feedback-ul pentru categoria de produse cu sarmale a fost extrem de favorabil. Anticipăm că lockerele vor revoluționa și mai mult livrarea produselor, având în vedere revoluția adusă de ciorba la pungă în modul de servire a mâncării”, completează managerul Carmolimp.
El consideră că lockerele cu control al temperaturii vor permite accesul continuu la mâncare preparată centralizat, fără a fi nevoie de canale de distribuție extrem de costisitoare.
Prin această metodă, compania estimează că poate oferi mâncare “la prețuri extrem de competitive” atât către consumatorii finali, cât și către clienții din mediul de afaceri.
Carmolimp urmărește o extindere rapidă a rețelei: „Ne axăm pe zonele urbane mari, având ca țintă acoperirea a 90% din populație în următorii trei ani”, a precizat Șoneriu pentru Economica.net.
Actualmente, 60% din producție se adresază sectorului horeca și clienților business, iar restul de 40% către consumatorul direct. Se estimează că acest raport se va inversa în următoarele 12 luni, odată cu extinderea livrărilor directe în alte orașe.
Cu livrări în Brașov, anul acesta Carmolimp a ajuns și în Constanța, prin platforma Zizam, deținută de Valentin Șoneriu, conform datelor de pe Termene.ro.
La începutul anului viitor, vor fi deschise livrări directe în București și Craiova, iar până la sfârșitul anului 2026, livrări vor fi funcționale în Cluj, Timișoara și Iași.
Costurile implementării unui locker
Sistemul este destinat companiilor private, fiind necesară o investiție de minim 7.000 de euro, care ulterior va aduce venituri de cel puțin 300 de euro pe lună și poate fi accesat de companii începând de astăzi.
Pentru o instalare completă, cu 24 de compartimente, costul este de 10.000 de euro. Lockerele pot fi adaptate la diferite contexte urbane sau rurale și pot fi instalate în zone rezidențiale, instituții, spații comerciale sau în zone pietonale cu trafic intens.
Recuperarea investiției se poate realiza în șase, șapte sau până la 15 luni, în funcție de numărul de celule și amplasament.
Lockerele Carmolimp sunt complet automate, cu monitorizare remote a temperaturii, alerte și rapoarte în timp real. Carmolimp asigură mentenanța și operarea tehnică, iar partenerul de locație se ocupă cu alimentarea cu energie și conexiunea la internet.


