Rețeta de cozonac Anna Lesko pentru Paște

Nistor Florin
2 Citit minim
Ce rețetă de cozonaci le-a recomandat Anna Lesko gospodinelor care o urmăresc în mediul online. E perfectă pentru Paște

O rețetă delicioasă pentru o prăjitură de post, împărtășită de Anna Lesko.

Ingrediente aluat:

25 g drojdie

400 g zahăr (distribuit în întreaga rețetă)

100 g unt

1 kg făină, 500 ml lapte cald

7 gălbenușuri

coajă de portocală și lămâie

esență de vanilie.

Ingrediente pentru umplutură:

zahăr după gust (din cele 400 g)

50 g cacao

vișine în suc propriu

500 g nuci mărunțite

gem de prune

stafide

7 albușuri (bateți-le cu zahăr din cele 400 g).

Pentru o prezentare plăcută, aveți nevoie de:

2 gălbenușuri

½ lingură scorțișoară

1 lingură miere

nucă.

Instrucțiuni:

Amestecați făina cu drojdia, zahărul și puțin lapte. Lăsați la dospit 20 de minute. După ce drojdia a crescut, adăugați zahărul, coaja rasă de lămâie și portocală, laptele rămas și untul. Amestecați bine totul și lăsați-l din nou la dospit. Între timp, bateți gălbenușurile cu zahărul până obțineți o spumă consistentă. Așezați spuma peste aluatul dospit.

Pentru umplutură, amestecați nucile, stafidele, gemul de vișine, vișinele în suc propriu, cacao și eventuale merișoare. Bateți albușurile cu zahăr și amestecați-le cu umplutura.

Întindeți aluatul, adăugați umplutura, împletiți-l și așezați-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți cozonacul cu un amestec de gălbenuș, miere și scorțișoară. Coaceți la 180°C timp de 60 de minute.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *